Translate

mercoledì 5 agosto 2020

The Masterclass "Would you like to taste some EVOO with me?" closes the events of the fifth edition of the competition 2020 EVO IOOC Italy.

The masterclass, initially scheduled for May 2020, was held in Palmi on July 30, 2020, at the Bourakhé Restaurant.
Due to the COVID-19 and to comply with the rules on social distancing, only 25 people attended the event, almost all producers registered to 2020 EVO IOOC.


"Let's leave what happened behind us and start again stronger and more determined than before", with these words the president of EVO IOOC Dr Antonio G. Lauro opened the first masterclass on EVOO, which he called "a necessary tribute for the many world producers who with almost 500 EVOO have honoured our Italian contest".
The training event, led by Dr Antonio G. Lauro, discussed the themes of the olive oil industry, without neglecting any aspect of the complex olive oil chain and with some marketing and production enhancement pills.
The preponderant, and awaited part of the masterclass was the double series of guided tastings of the best EVOOs in competition, which interspersed the formative part of the event.
Among all the EVOOs in competition, it was decided to propose the Best in Class of the competition. Great evidence was given - deservedly - to the 8 EVOO absolute winners of 2020 EVO IOOC (Almazaras de la Subbetica. PARQUEOLIVA Gold Series - Spain; Café Fazenda Sertãozinho. Azeite Orfeu - Blend da Safra - Brazil; Olivarera La Purísima. EL EMPIEDRO - Spain; Az. Agr. Uliveto "I GRANDI OLI SCISCI" PICHOLINE BIO - Italy; Az. Agr. Cosmo Di Russo. Caieta EVO - Italy; Az. Agr. Sisters Garzo. Dolciterre Rosi' - Italy; LAGAR H AGROINDUSTRIA. Lagar H Koroneiki - Brazil; Prospered. Prosperato Premium Blend - Brazil), which have been exclusively tasted and commented by Dr Lauro. In the second part, to complete the series of "stellar" tastings, 4 EVOO winners of one of the 12 special prizes awarded by the EVO IOOC judges were also proposed.
Given the presence of the winning companies, during the masterclass, some of the competition trophies were presented by President Lauro. The producer Consuelo Garzo, representing Az. Agr. Sorelle Garzo, was presented with the EVO IOOC Best International Coupage 2020 - North Hemisphere trophy for the EVOO Dolciterre Rosi'. While Mr. and Mrs. Maselli were officially presented with the EVO IOOC Best of Country - Best of Italy award given with merit to the Az. Agr. Maselli di Maselli Maria Antonietta with the EVOO Coratina.
Out of the program, the "unofficial" presentation of the 2020/2021 edition of the precious EVO IOOC Guide Buyers Edition, whose graphic aspect and some novelties, among all the new bilingual edition (Italian and English), have been revealed.
The fifth edition of EVO IOOC officially closed, President Lauro remembers the next steps of the competition. The closest steep will be the official presentation of the guide 2020/2021, which will anticipate the opening of entries for EVO IOOC 2021 scheduled for early next autumn.

















Con la Masterclass “Vuoi assaggiare qualche olio EVO con me?” si chiude ufficialmente la quinta edizione del concorso mondiale EVO IOOC Italy 2020.

La masterclass, programmata inizialmente per maggio 2020, ha avuto luogo a Palmi il 30 Luglio 2020 presso il Ristorante Bourakhé. 
Causa COVID-19 ed al fine di rispettare le norme sul distanziamento sociale, all’evento hanno potuto prendere parte solamente 25 persone, quasi tutti produttori iscritti ad EVO IOOC 2020. 


Lasciamoci alle spalle quanto accaduto e ripartiamo più forti e determinati di prima”, con queste parole il presidente di EVO IOOC Dr Antonio G. Lauro ha aperto i lavori della prima masterclass sull’olio EVO, da lui definita “un omaggio dovuto ai tanti produttori mondiali (con quasi 500 oli EVO) che hanno onorato con la loro iscrizione il nostro contest italiano”. 
L’evento formativo guidato dal Dr Lauro, come da programma ha trattato i temi dell’olivicoltura e dell’elaiotecnica, senza tralasciare alcun aspetto della complessa filiera dell’olio di oliva con qualche puntatina verso marketing e valorizzazione delle produzioni. 
Ma la parte preponderante, più corposa ed attesa della masterclass è stata la doppia serie di degustazioni guidate dei migliori oli EVO in concorso, che ha inframezzato la parte formativa dell’evento. 
Tra tutti gli oli EVO in concorso si è deciso di proporre i vincitori assoluti e Best in Class del concorso. Grande evidenza è stata data – meritatamente - agli 8 Oli EVO vincitori assoluti di EVO IOOC 2020 (Almazaras de la Subbetica. PARQUEOLIVA Serie Oro - Spagna; Café Fazenda Sertãozinho. Azeite Orfeu - Blend da Safra – Brasile; Olivarera La Purísima. EL EMPIEDRO – Spagna; Az. Agr. Uliveto "I GRANDI OLI SCISCI" PICHOLINE BIO – Italia; Az. Agr. Cosmo Di Russo. Caieta EVO – Italia; Az. Agr. sorelle Garzo. Dolciterre Rosi' – Italia; LAGAR H AGROINDUSTRIA. Lagar H Koroneiki – Brasile; Prosperato. Prosperato Premium Blend - Brasile), che sono stati assaggiati e commentati in esclusiva dal Dr Lauro. Nella seconda parte, per completare la serie di assaggi “stellari”, sono stati proposti anche 4 oli EVO vincitori di uno dei 12 premi speciali attribuiti dai giudici di EVO IOOC. 
A corollario dell’evento e vista la gradita presenza di aziende vincitrici, nel corso della masterclass sono stati consegnati dal presidente Lauro alcuni dei trofei del concorso. All’imprenditrice Consuelo Garzo, in Rappresentanza dell’Az. Agr. Sorelle Garzo, è stato consegnato il trofeo EVO IOOC Best International Coupage 2020 - North Hemisphere per l’olio EVO Dolciterre Rosi'. Mentre ai signori Maselli è stato consegnato ufficialmente il premio EVO IOOC Best of Country - Best of Italy attribuito con merito all’Az. Agr. Maselli di Maselli Maria Antonietta con l’olio EVO Coratina. 
Fuori programma, la presentazione “ufficiosa” dell’edizione 2020/2021 della preziosa EVO IOOC Guide Buyers Edition, della quale è stato svelato l’aspetto grafico ed alcune novità, tra tutte la nuova edizione bilingue (Italiano ed Inglese). 
Chiusa ufficialmente la quinta edizione di EVO IOOC, il presidente Lauro ricorda le prossime tappe del concorso. L’appuntamento più vicino sarà proprio quello della presentazione ufficiale della guida 2020/2021 che anticiperà l’apertura delle iscrizioni ad EVO IOOC 2021 prevista all’inizio del prossimo autunno.















Consegna del Trofeo a Consuelo Garzo

Consegna del Trofeo alla Signora Maselli

martedì 21 luglio 2020

Después de 5 años, un AOVE de España obtiene el premio al “Mejor AOVE Internacional del Hemisferio Norte” de 2020 EVO IOOC.

Los cuatro años de dominio indiscutible de Italia, interrumpido por un gran aceite de oliva virgen extra español. 

Se trata de las Almazaras de la Subbética, con la AOVE “PARQUEOLIVA Serie Oro - DOP Priego de Córdoba”, Premio Internacional Mejor AOVE del hemisferio norte de EVO IOOC Italia 2020, un premio obtenido por la empresa por el puntaje más alto otorgado por el jurado de la competencia. Sucede a la Az. Agr. Luigi Depalo en 2019 y confirma una larga trayectoria de éxitos de 5 años.
De hecho, Almazaras de la Subbética ha logrado una larga serie de distinciones en EVO IOOC Italia, comenzando con la primera, "Mejor DOP/IGP Hemisferio Norte" en 2016 con el AOVE “PARQUEOLIVA Serie Oro”, al que siguió con la distinción de 2017 con Mejor monovarietal del hemisferio norte con el AOVE “RINCON DE LA SUBBETICA”, en 2018, “Mejor DOP/IGP hemisferio norte” nuevamente con RINCON DE LA SUBBETICA y en 2019 “Mejor DOP/IGP hemisferio norte“ con el ahora famoso RINCON DE LA SUBBETICA DOP Priego de Córdoba.
Pero ¿quién está detrás de las Almazaras de la Subbética?
Es una cooperativa agrícola de primer nivel, creada en julio de 2007, que nació de la fusión de dos prestigiosas cooperativas españolas con más de 60 años de experiencia en el sector del aceite de oliva.
La cooperativa está ubicada en el Parque Natural de las Sierras Subbéticas, un área de cultivo protegida declarada de interés ambiental. La sede se encuentra en Carcabuey (Córdoba), en el centro del cuadrilátero Córdoba-Jaén-Málaga-Granada, el corazón del olivar español.
En Almazaras de la Subbética apostaron de inmediato por la calidad de sus productos, el pleno respeto de cada fabricante, la satisfacción del cliente, el cuidado del medio ambiente y la colaboración activa con los sectores más desfavorecidos de la sociedad. Merece la pena mencionar la iniciativa "Botellas con Alma", con la que la cooperativa dona 2 euros por cada botella vendida a Asociaciones Sonrisas Sin Cáncer y UnoEntreCienMil.
Un largo camino de éxitos que hace que, de hecho, las Almazaras de la Subbética sean la compañía más premiada del concurso EVO IOOC Italia.

lunedì 20 luglio 2020

After 5 years EVOO from Spain is the Best International Award North Hemisphere of 2020 EVO IOOC.

The four years of undisputed domination of Italy, interrupted by a great Spanish extra virgin olive oil. 

It is the Almazaras de la Subbética, with PARQUEOLIVA Serie Oro - DOP Priego de Cordoba EVOO, the Best International Award North Hemisphere of EVO IOOC Italy 2020, an award obtained by the company that had the highest score by the jury of the competition. It replaces the winning Azienda Agricola Luigi Depalo in 2019 and confirms a sequence of victories lasting 5 years.
In fact, Almazaras de la Subbética, obtained a long series of victories at EVO IOOC Italy, starting from the first Best in Class DOP/IGP North Hemisphere in 2016 with the PARQUEOLIVA Serie Oro EVOO, which was followed with absolute regularity by the victories of 2017 (Best in Class Monovarietal North Hemisphere) with RINCON DE LA SUBBETICA EVOO, in 2018 (Best in Class DOP/IGP North Hemisphere) again with RINCON DE LA SUBBETICA EVOO and again Best in Class DOP/IGP North Hemisphere in 2019 with the famous RINCON DE LA SUBBETICA DOP Priego de Cordoba EVOO.
Who is behind the Almazaras de la Subbética?
It is an agricultural cooperative, created in July 2007, but born from the merger of two prestigious Spanish cooperatives with over 60 years of experience in the olive oil industry.
The cooperative is located in the Sierre Subbéticas Natural Park, a protected cultivation area declared of environmental interest. The headquarters is in Carcabuey (Córdoba), located in the center of the Cordoba-Jaen-Malaga-Granada quadrilateral, the heart of Spanish olive growing.
At Almazaras de la Subbética, they have been betting from the beginning on the quality of their products, in full respect of each individual producer, customer satisfaction, care for the environment, and active collaboration with the most disadvantaged sectors of society. Worthy of mention is the initiative "Botellas con Alma", with which the cooperative donates to the Asociaciones Sonrisas Sin Cáncer and UnoEntreCienMil, 2 euros for each bottle sold.
A long trail of success that makes - in fact - the Almazaras de la Subbética the most awarded company in the EVO IOOC Italy contest, and among the most awarded in the world.

Dopo 5 anni è la Spagna il Best International Award Emisfero Nord di EVO IOOC 2020.

I quattro anni di dominio incontrastato dell’Italia, interrotti da un grande extravergine di oliva spagnolo. 

E’ l’Almazaras de la Subbética, con l’olio EVO PARQUEOLIVA Serie Oro - DOP Priego de Cordoba, il Best International Award North Hemisphere di EVO IOOC Italy 2020, premio ottenuto dall’azienda che ha avuto il più alto punteggio da parte della giuria del concorso. 
Succede all’Azienda Agricola Luigi Depalo vincitore nel 2019 e conferma una scia di successi lunga ben 5 anni.
Infatti, l’Almazaras de la Subbética, ha inanellato una lunga serie di affermazioni ad EVO IOOC Italy, a partire dal primo “Best in Class DOP/IGP Emisfero Nord” realizzato nel 2016 con l’olio EVO PARQUEOLIVA Serie Oro, a cui hanno fatto seguito con assoluta regolarità le affermazioni del 2017 (Best in Class Monovarietale Emisfero Nord) con l’olio EVO RINCON DE LA SUBBETICA, del 2018 (Best in Class DOP/IGP Emisfero Nord) ancora con RINCON DE LA SUBBETICA e sempre Best in Class DOP/IGP Emisfero Nord nel 2019 con l’ormai celeberrimo RINCON DE LA SUBBETICA DOP Priego de Cordoba.
Ma chi c’è dietro l’Almazaras de la Subbética?
E’ una Cooperativa agricola di primo grado, creata nel luglio 2007, ma che nasce dalla fusione di due prestigiose cooperative spagnole con oltre 60 anni di esperienza nel settore dell’olio di oliva.
La cooperativa si trova nel Parco Naturale delle Sierre Subbéticas, un'area di coltivazione protetta dichiarata di interesse ambientale. La sede è a Carcabuey (Córdoba), situata giusto al centro del quadrilatero Cordoba-Jaen-Malaga-Granada, cuore dell’olivicoltura spagnola.
All'Almazaras de la Subbética hanno scommesso sin da subito sulla qualità dei loro prodotti, nel pieno rispetto di ogni singolo produttore, soddisfazione dei clienti, cura dell'ambiente e collaborazione attiva con i settori più svantaggiati della società. Meritevole di citazione l’iniziativa “Botellas con Alma”, con cui la cooperativa dona all’Asociaciones Sonrisas Sin Cáncer e UnoEntreCienMil, 2 euro per ogni bottiglia venduta.
Una lunga scia di successi questa, che rende - di fatto - l'Almazaras de la Subbética azienda più premiata del contest EVO IOOC Italy e tra le più premiate al mondo.

venerdì 17 luglio 2020

EVO IOOC Italy winners: a small piece of our history.

EVO IOOC Italy winners: a small piece of our history.
We are proud to present the winners (Best in Class & Special Awards years 2016/2020) of our contest. In the following tables, you can see the results of the first five years of EVO IOOC Italy.
Enjoy the reading!





giovedì 16 luglio 2020

La rivoluzione nel settore dell’olio EVO è una realtà anche in Turchia.

La rivoluzione nel settore dell’olio EVO è una realtà anche in Turchia. 
Importante il lavoro di Birsen Can Pehlivan, impegnata da anni nel delicato compito di promuovere la qualità.
La Turchia è un paese molto ricco per quanto riguarda le sue varietà di olivi. Gli oli EVO prodotti, grazie alla moderna tecnologia, provengono do diverse varietà e continuano a raccogliere premi di qualità in molti concorsi organizzati in varie parti del mondo.
I produttori di olio extravergine di oliva in Turchia si impegnano, anno dopo anno, per realizzare prodotti di eccellenza. Una delle ragioni di questa costante evoluzione qualitativa sta nella consapevolezza dei produttori, consci che questa è l’unica via perseguibile per rendere economicamente valido il business della produzione di olio EVO. A tutto questo hanno costruito certamente anche i corsi di formazione organizzati in terra turca da varie istituzioni e organizzazioni sull'olio d’oliva. La loro attività ha contribuito in modo significativo allo sviluppo di questa consapevolezza. 


La stessa assaggiatrice di olio EVO e ingegnere alimentare Birsen Can Pehlivan, giudice di eccellenza a livello internazionale, realizza da anni per i produttori turchi eventi di formazione condotti da autorità nel campo dell'olio d'oliva provenienti dall’Italia, Grecia e Israele. Birsen Can Pehlivan, insieme ad esperti quali Antonio G. Lauro, Kostas Liris ed Ehud Soriano, organizza workshop e seminari per i produttori turchi, orientati ad acquisire conoscenze sui mercati mondiali, sulla commercializzazione e sulla produzione di olio d'oliva di alta qualità “dall'oliveto alla bottiglia”.
La Turchia ha un posto importante nel mondo oleario, grazie ai propri olivi autoctoni delle terre anatoliche e mesopotamiche, ricche di molte varietà di olivo.
L’olio extravergine d'oliva di qualità prodotto da queste cultivar, caratterizzate da profili sensoriali ancora “sconosciuti” sui mercati mondiali, supporta i produttori turchi nel ridefinire il loro posto nel mercato mondiale dell'olio d'oliva.
Anche il contest internazionale EVO IOOC ha loro riservato gradite sorprese.
Durante la cerimonia di premiazione celebrata a Palmi, è stato ricordato il difficile lavoro dei giudici EVO IOOC 2020, tra questi quello dei turchi Birsen Can Pehlivan e Mehmet Özgü Manisali.
Alcuni dati
Sono stati 491 gli oli EVO e gli oli aromatizzati in competizione, con un incremento del 13% rispetto al 2019. Gli oli sono arrivati da ben 25 paesi nel mondo, divisi tra l'emisfero nord e sud.
Tra tutte le medaglie di EVO IOOC 2020, vale la pena menzionare le 54 medaglie su 61 iscritte assegnate alla Turchia, con un tasso di successo dell’88,5%.
Quest'anno i produttori turchi hanno partecipato al concorso EVO IOOC in Italia con oli d'oliva provenienti da varietà a noi sconosciute come Domat, Trilye, Uslu, Edremit, Tekir, Çekişte, Dilmit, Halhalı, Karamani, Saurani caratteristici della Turchia, vincendo un totale di 54 medaglie tra oro e argento.
Tra i vincitori anche la società Bozelli, che con l'olio extra vergine di oliva Bozelli, che porta a casa il meritato premio "Best of Turkey” e Cumbalı LTD ŞTİ (Cumbalı Premium) finalista nella categoria Best in Class “Coupage”.
Gli altri vincitori sono:
Gold Medal EVOOs
Manahan Gıda LTD ŞTİ - Tayga Olive Oil Alaca Hasat (Mid-Harvest), Hermus LTD ŞTİ - Hermus Ayvalık, Hermus LTD ŞTİ - Hermus Arbequina, Özgün Zeytinyağı LTD ŞTİ - Özgün Naturel Sızma Zeytinyağı, Cıg LTD - Uladi Olive Oil, Meray Zeytincilik LTD. Sti. - Premium Everyday, Meray Zeytincilik LTD Sti. - Private Select, Ali Rıza Büyükkarcı - Büyükkarcı Olive Oil, Edremit Ticaret Odası - Edremit Ticaret Odası Zeytinyağı, Adalı Efe LTD ŞTİ - Adalı Efe Erken Hasat, Hermus LTD ŞTİ - Hermus Tirilye, Bozelli - Bozelli, Degirmen Ciftlik LTD STİ - Ania Pregreen Yesilce, Olidya LTD ŞTİ - Olidya Olive Oil, Ozem Olive - Kisthene 0.2, Tokuç Group - Granpa Ova, Genius LTD ŞTİ - Genius Olive Oil, Ezüt Ticaret - Zivane Naturel Sızma Zeytinyağı, Nova Vera - Nova Vera Beylik, Nova Vera - Nova Vera Hayat, Gizem Yağ LTD - Gizem, Nova Vera - Nova Vera Memecik, Nova Vera - Nova Vera Trilye, Nova Vera - Nova Vera Yamalak Sarısı, Cumbalı LTD ŞTİ - Cumbalı Premium, Mavras LTD ŞTİ - Memo's Olive Grove Mavras Olive Oil. 

Silver Medal EVOOS
Adalı Efe LTD ŞTİ - Adalı Efe Olive Oil (Eşek), ADATEPE ZEUS - Adatepe Zeus Olive Oil, Ali Köse - AliOLive, Anafortis Ldt Şti - Anafortis Olive Oil, ASSOS ATHENA - Assos Athena Olive Oil, Datça Köy Ürünleri LTD - Datça Köy Ürünleri Zeytinyağı, Egeden Tarım Ürünleri - Sidyma Olive Oil, Erim Cebeci - Savroni Olive Oil, Gizem Yağ LTD - Gizem Başkent, Hermus LTD ŞTİ - Hermus Mediterranian, Hilmi Yıldırım - Hilmi Yıldırım Zeytinyağları, İdris Bakkal LTD ŞTİ - Çakalini Zeytinyağı, Koştürk Tarım LTD - Fresh Future, Manahan Gıda LTD ŞTİ - Tayga Olive Oil-Yeşil-Hasat (Early Harvest), Mavras LTD ŞTİ - Melike As Olive Grove Mavras Olive Oil, NALÇABASMAZ TARIM ÜRÜNLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. - Elea Antiocheia, Ortaş LDT - Vievi Koroneiki, Ortaş LDT - Vievi Arbosana, Ozem Olive - Kisthene GURME, Özmen Danışmanlık - Hayal Bahçe'den Olive Oil, Palamidas LTD ŞTİ - Palamidas Uslu, Palamidas LTD ŞTİ - Palamidas Trilye, RENGIN SUAR - Rengin Suar, Sezai Akman - Se-Ak Olive Oil Edremit, Sezai Akman - Se-Ak Olive Oil Gemlik.

Gold Medal Flavoured EVOO
RENGIN SUAR - Rengin Suar Mandalinalı Zeytinyağı, RENGIN SUAR - Rengin Suar Yeşil Biberli, RENGIN SUAR - Rengin Suar Kekikli Zeytinyağı.
L’elenco completo dei vincitori ed i certificati attestanti il premio attribuito, sono già disponibili sul sito web del concorso www.evo-iooc.com

mercoledì 15 luglio 2020

The revolution in the EVOO industry is also a reality in Turkey.

The work of Birsen Can Pehlivan, she has been engaged for years in the delicate task of promoting quality. 

Turkey is a very rich country in regards of its olive varieties. Olive oils produced with the correct and modern methods from different varieties continue to bring quality awards to their producers in competitions held around the world. For the first time, an EVOO from Turkey is a finalist for the Best in Class "Coupage" prize.
Olive oil producers in Turkey put more effort in producing the right olive oil each and every year. One of the reasons for this, is the awareness that the producers gain on producing olive oil. The trainings organized by various institutions and organizations for olive oil contribute significantly to the development of this awareness.
An internationally acknowledged olive oil taster and food engineer herself Birsen Can Pehlivan, brings together names that can be accepted as authorities in the field of olive oil from Italy, Greece and Israel with Turkish producers. Birsen Can Pehlivan together with experts like Antonio G. Lauro, Kostas Liris, and Ehud Soriano organizes workshops and seminars for the Turkish producers. Through these seminars the Turkish producers gain knowledge on the world markets, marketing and production of high-quality olive oil from the olive grove to the bottle.
Turkey has an important place in the world where the olive tree is indigenous on Anatolian and Mesopotamian lands and with its rich olive varieties. The quality olive oil produced from the rich varieties with different flavors unknown in the world markets, supports the Turkish producers in redefining their place in the world’s olive oil market.
During the worldwide live award ceremony celebrated in Palmi (Italy), the difficult work of the EVO IOOC 2020 judges, including Birsen Can Pehlivan and Mehmet Özgü Manisali from Turkey, was remembered.

Birsen Can Pehlivan
Some data.
There were 491 EVOOs and Flavored EVOO in the competition, an increase of 13%. Oils entered from as many as 25 countries in the world, divided between the Northern and Southern Hemisphere.
Among all the medals of EVO IOOC 2020, it is worth mentioning the 54 medals out of 61 entered assigned to Turkey, with a success rate of 88.5%.
The olive oils were from varieties like Domat, Trilye, Uslu, Edremit, Tekir, Çekişte, Dilmit, Halhalı, Karamani, Saurani peculiar to Turkey and Arbequina grown in Turkish terroir.
Among the winners also Bozelli, who with the extra virgin olive oil Bozelli brings home a well-deserved "Best of Turkey" award and Cumbalı LTD ŞTİ (Cumbalı Premium) finalist for Best in Class category "Coupage"
The other winners are:
Gold Medal EVOOs
Manahan Gıda LTD ŞTİ - Tayga Olive Oil Alaca Hasat (Mid-Harvest), Hermus LTD ŞTİ - Hermus Ayvalık, Hermus LTD ŞTİ - Hermus Arbequina, Özgün Zeytinyağı LTD ŞTİ - Özgün Naturel Sızma Zeytinyağı, Cıg LTD - Uladi Olive Oil, Meray Zeytincilik LTD. Sti. - Premium Everyday, Meray Zeytincilik LTD Sti. - Private Select, Ali Rıza Büyükkarcı - Büyükkarcı Olive Oil, Edremit Ticaret Odası - Edremit Ticaret Odası Zeytinyağı, Adalı Efe LTD ŞTİ - Adalı Efe Erken Hasat, Hermus LTD ŞTİ - Hermus Tirilye, Bozelli - Bozelli, Degirmen Ciftlik LTD STİ - Ania Pregreen Yesilce, Olidya LTD ŞTİ - Olidya Olive Oil, Ozem Olive - Kisthene 0.2, Tokuç Group - Granpa Ova, Genius LTD ŞTİ - Genius Olive Oil, Ezüt Ticaret - Zivane Naturel Sızma Zeytinyağı, Nova Vera - Nova Vera Beylik, Nova Vera - Nova Vera Hayat, Gizem Yağ LTD - Gizem, Nova Vera - Nova Vera Memecik, Nova Vera - Nova Vera Trilye, Nova Vera - Nova Vera Yamalak Sarısı, Cumbalı LTD ŞTİ - Cumbalı Premium, Mavras LTD ŞTİ - Memo's Olive Grove Mavras Olive Oil.

Silver Medal EVOOS
Adalı Efe LTD ŞTİ - Adalı Efe Olive Oil (Eşek), ADATEPE ZEUS - Adatepe Zeus Olive Oil, Ali Köse - AliOLive, Anafortis Ldt Şti - Anafortis Olive Oil, ASSOS ATHENA - Assos Athena Olive Oil, Datça Köy Ürünleri LTD - Datça Köy Ürünleri Zeytinyağı, Egeden Tarım Ürünleri - Sidyma Olive Oil, Erim Cebeci - Savroni Olive Oil, Gizem Yağ LTD - Gizem Başkent, Hermus LTD ŞTİ - Hermus Mediterranian, Hilmi Yıldırım - Hilmi Yıldırım Zeytinyağları, İdris Bakkal LTD ŞTİ - Çakalini Zeytinyağı, Koştürk Tarım LTD - Fresh Future, Manahan Gıda LTD ŞTİ - Tayga Olive Oil-Yeşil-Hasat (Early Harvest), Mavras LTD ŞTİ - Melike As Olive Grove Mavras Olive Oil, NALÇABASMAZ TARIM ÜRÜNLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. - Elea Antiocheia, Ortaş LDT - Vievi Koroneiki, Ortaş LDT - Vievi Arbosana, Ozem Olive - Kisthene GURME, Özmen Danışmanlık - Hayal Bahçe'den Olive Oil, Palamidas LTD ŞTİ - Palamidas Uslu, Palamidas LTD ŞTİ - Palamidas Trilye, RENGIN SUAR - Rengin Suar, Sezai Akman - Se-Ak Olive Oil Edremit, Sezai Akman - Se-Ak Olive Oil Gemlik.

Gold Medal Flavoured EVOO
RENGIN SUAR - Rengin Suar Mandalinalı Zeytinyağı, RENGIN SUAR - Rengin Suar Yeşil Biberli, RENGIN SUAR - Rengin Suar Kekikli Zeytinyağı.
The complete list of the winners and the certificates attesting the prize awarded is already available on the competition website www.evo-iooc.com.

giovedì 9 luglio 2020

2020 EVO IOOC Organisation

EVO International Olive Oil Contest® promotes and enhances the sector of the highest quality extra virgin olive oil and the condiments (flavoured EVOO) with extra virgin olive oil, giving access to the competition only to producers who are able to guarantee the traceability and origin of their products. 
A panel of excellent judges tasters, with an international profile, will ensure the right procedure of the competition and the evaluation of the samples. The judges, of high technical and ethical standards from all over the world, engaged in the tasting sessions, are divided into committees – tasting panels – and will express themselves with professionalism and impartiality to decree the winners of the 2020 edition.
2020 EVO IOOC's International Judges: https://www.evo-iooc.it/giudici-2020/?lang=en


The "crew" of the EVO IOOC EVO International Olive Oil Contest® includes the excellences, recognized worldwide, in the olive oil contests and in the organization of international events. The team, united by the same passion and guided by the leitmotiv of innovating and renewing, is led by Dr. Antonio G. Lauro.
2020 EVO IOOC's Management: https://www.evo-iooc.it/management/

martedì 7 luglio 2020

2020 EVO IOOC: and the winner is...


The President of EVO IOOC Italy is pleased to announce the winners of the 2020 Edition.
The 2020 EVO IOOC contest results: Results
The 2020 EVO IOOC contest diplomas: Diplomas
List of 2020 EVO IOOC Winners: Download the PDF
See you in 2021 EVO IOOC Contest!