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lunedì 23 ottobre 2023

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venerdì 20 ottobre 2023

Prim’Olio 2023: Una nuova prospettiva per l'olivicoltura in tempi di cambiamento climatico

COMUNICATO STAMPA
Prim’Olio 2023: Una nuova prospettiva per l'olivicoltura in tempi di cambiamento climatico

Olearia San Giorgio - 21 ottobre 2023 - San Giorgio Morgeto (RC)

In un contesto globale segnato da cambiamenti climatici e fluttuazioni economiche, l’olivo, simbolo di una tradizione millenaria, si trova di fronte a sfide senza precedenti. Il caldo anomalo, le precipitazioni improvvide e l'escalation dei costi delle materie prime richiedono strategie innovative lungo l'intera filiera olivicola.

La 23° edizione di Prim’Olio, in collaborazione con l’Accademia dei Georgofili, si propone come l'evento chiave dove esperti e protagonisti del settore discuteranno le sfide e le opportunità presenti e future dell'olivicoltura. Il fulcro sarà su come affrontare e mitigare gli effetti del cambiamento climatico, valorizzando la ricchezza e la resilienza della biodiversità varietale olivicola.

L'evento evidenzierà l'importanza della variabilità genetica come risorsa, mettendo in luce le varietà resilienti ideali per la progettazione dei nuovi impianti. Sarà inoltre l'occasione per esplorare nuovi approcci gestionali, utilizzando tecnologie smart per guidare gli agricoltori in decisioni cruciali, dalla salute delle piante alla maturazione delle olive e alla gestione ottimale dell'irrigazione.

Un punto saliente sarà l'accento sull'innovazione nei processi estrattivi e sul suo impatto sulle proprietà degli olii extravergini, sia dal punto di vista salutistico che sensoriale.

Prim’Olio 2023 si conferma quindi come un appuntamento imperdibile per tutti gli attori della filiera olivicola, offrendo strumenti e insight per una gestione ottimale delle produzioni in tempi sfidanti.

Per ulteriori informazioni o per partecipare all'evento, si prega di contattare formazioneprimolio@gmail.com


giovedì 19 ottobre 2023

Quest'anno Be Golden or Silver. Diventa protagonista di EVO IOOC Italy 2024


Al via le iscrizioni per la nona edizione del concorso EVO International Olive Oil Contest®, nato per premiare e valorizzare l'eccellenza dell'olio extravergine di oliva e dei condimenti a base di olio extravergine di oliva del mondo. 

La giuria internazionale assaggerà i campioni inviati dal 12 al 15 Maggio 2024, assegnando le Gold e le Silver Medal e tutti i premi speciali, fino ai best international. 

Unisciti a noi, entra anche tu nella rosa dei migliori! 

Se ti iscrivi entro il 31 gennaio 2024 puoi sfruttare le tariffe agevolate Early Booking. 

 

ISCRIVITI AL CONCORSO

 

Perché iscriversi? 

Numerosi partner, un team di professionisti e una giuria di rilievo internazionale: il contest è considerato il più importante concorso oleario in Italia ed annoverato tra i primi concorsi internazionali dedicati all’olio extravergine di oliva.     

Partecipare ad Evo Iooc Italy significa essere un produttore in grado di garantire la tracciabilità e la provenienza dei propri prodotti, con grande attenzione alla ricerca dell'eccellenza e della qualità.  

La categoria di premio vinta (Best in Class; Best of Country; Special Awards; Gold Medal; Silver Medal) sarà attribuita dal nostro Bollino, stampabile e apponibile in etichetta. 

I premi vinti, al termine del concorso, saranno raccolti nella nuova edizione della Guida Evo Iooc consultata dai buyers e dagli appassionati di tutto il mondo   

 

PASSATE EDIZIONI

 

Le fasi del concorso 

2 Ottobre 2023: apertura delle iscrizioni 

31 Gennaio 2024: chiusura iscrizioni a prezzo agevolato (Early Booking) 

6 Maggio 2024: chiusura delle iscrizioni al Concorso EVO IOOC Italy. Entro questa data i campioni devono pervenire nella sede del concorso, pena esclusione dal contest. 

12/15 Maggio 2024: sessioni di assaggi dell’EVO IOOC Italy EVO International Olive Oil Contest®; tutti i campioni in regola con le norme del concorso saranno sottoposti ad analisi sensoriale da parte di una giuria di professionisti che li valuterà e li classificherà secondo i metodi del Consiglio Oleicolo Internazionale (COI). 

19 Maggio 2024: annuncio delle nominations del contest EVO IOOC Italy. 

25 Maggio 2024: annuncio dei vincitori delle medaglie Gold e Silver di EVO IOOC Italy 2024. 

Giugno 2024: cerimonia di premiazione (luogo e data da definire) 

Giugno 2024: pubblicazione dei certificati (Diplomi) sul sito web ufficiale del concorso www.evo-iooc.com e rilascio dei bollini di qualità. 

Luglio 2024: presentazione della EVO IOOC Guide Buyers Edition.

 

NEWS: PRONTA LA NUOVA EDIZIONE DELLA GUIDA EVO IOOC 2024 BUYERS EDITION

Già scaricabile dal sito l'edizione numero 8 del progetto editoriale realizzato da Antonio G. Lauro per EVO IOOC Italy. 

Una guida, essenziale nei contenuti, apprezzata dai buyers e sempre più richiesta dai consumatori ed estimatori dell’olio extravergine di oliva di qualità. 

Un racconto per immagini delle eccellenze del Concorso 2023   

 

SCARICA LA VERSIONE DIGITALE GRATUITA 2024

 

Pagamenti e Campioni 

Modalità di Pagamento di EVO IOOC Italy EVO International Olive Oil Contest® 

Pagamento con carta di credito via PayPal | Pagamento con PayPal | Pagamento con trasferimento bancario (libero di ogni onere): 

Associazione EVO IOOC 

COORDINATE BANCARIE BPER Banca Via Roma, 44 – 89015 Palmi (RC) 

IBAN: IT02Q0538781490000043039713 

BIC SWIFT: BPMOIT22XXX 

Nella causale andranno indicati: il numero di registrazione (FLV EVOO CODE) reperibile nella DASHBOARD personale ed il nome dell’azienda iscritta al concorso. 

I campioni non in regola con i pagamenti della quota di iscrizione, o di eventuali spese per lo sdoganamento dei colli, non saranno ammessi al concorso. 

La fattura (obbligatoria nel caso di spedizioni Extra-UE) dovrà indicare il nome degli oli EVO e/o dei condimenti iscritti e riportare come causale "Iscrizione al Concorso EVO IOOC Italy". 

 

ISCRIVITI AL CONCORSO

Costi di iscrizione

Early Booking (Iscrizione e pagamento entro il 31 Gennaio 2024)

Un campione: € 220,00

Iscrizione multipla:

Fino a 4 campioni: € 195,00 cadauno

Tra 5 e 8 campioni: € 175,00 cadauno

Oltre 8 campioni: € 150,00 cadauno

 

Regular Booking (Iscrizione e pagamento entro il 6 maggio 2024)

Un campione: € 250,00

Iscrizione multipla:

Fino a 4 campioni: € 225,00 cadauno

Tra 5 e 8 campioni: € 200,00 cadauno

Oltre 8 campioni: € 180,00 cadauno

 

Dati fatturazione Campioni 

Associazione EVO IOOC

Via Giotto 11 – 89015 Palmi (RC) 

Codice Fiscale: 91032030800  

 

Indirizzo di spedizione Campioni 

Associazione EVO IOOC Italy 

Antonio G. Lauro 

Via Giotto, 11 

89015 Palmi (RC) 

Nota per il corriere: Consegna nei giorni da lunedì a venerdì; 

Telefono +39 333 2313151 

Orari di accettazione: orari di ufficio


ISCRIVITI AL CONCORSO

 

domenica 1 ottobre 2023

Autunno, arrivano i primi extravergine dell'anno.

Prende il via la nuova, strana, stagione olearia 2023.
Il giorno Venerdì 29 settembre si è celebrato l'olio nuovo grazie al workshop organizzato da “Calabria Nòva” e curato dall’ARSAC Calabria, con il contributo dell’Università Mediterranea di Reggio Calabria Dipartimento di Agraria e del Dipartimento Agricoltura della Regione Calabria.
Sul palco per parlare del “Comparto olivicolo e olio della Locride: punti di forza e criticità della filiera”, il prof. Rocco Zappia dell’Università Mediterranea di Reggio Calabria, Giuseppe Arone Assessore al Comune di Locri, Vincenzo Maione dell’ARSAC e Antonio G. Lauro del Dipartimento Agricoltura della Regione Calabria.
Dopo gli interventi dei relatori, il dr Lauro ha curato una seguitissima masterclass con degustazione, tutta incentrata sull’Olio EVO di elezione della locride: la cv Geracese.
A seguire, da remoto, l'intervento del giornalista Maurizio Pescari, autore del libro “L’olio e gli altri ingredienti della nostra vita”.
In conclusione e dopo aver ascoltato le testimonianze di alcuni produttori dell’area, l'intervento del direttore del Gal Terre Locridee Guido Mignolli.




lunedì 7 agosto 2023

Stickers - Bollini 2023 EVO IOOC Italy

Stickers of 2023 EVO IOOC Italy
2023 Edition’s Winners were provided for free with the newest EVO IOOC quality stickers to place on the packages of EVOOs and Flavoured EVOOs that have emerged during the competition. This is not a simple sticker but a real seal of quality, which will encourage the commercial activity and promotion of EVOOS and Flavoured EVOOs awarded during the competition.
In order to encourage the commercial activity and promotion of extra virgin olive oils and flavoured EVOOs awarded in the competition, the organization will provide, upon request of the company, the high definition file of the sticker showing the category of prize won (Best in Class; Best of Country; Special Awards; Gold Medal; Silver Medal) to be printed and affixed on the label.
You can request the file by accessing your private area, or by writing to the e-mail address: info@evo-iooc.com
Winners will be permitted to affix the adhesive labels supplied by the Contest Organization ONLY to bottles containing the same oil (same harvest, olive varietals and production batch) and in the same packaging as the winning sample. Any other use of the prize sticker is not allowed.

I Bollini di EVO IOOC Italy 2023
Per i vincitori 2023 sono stati messi gratuitamente a disposizione i nuovissimi bollini di qualità di EVO IOOC Italy che potranno essere posti sulle confezioni degli oli EVO e dei condimenti a base di olio EVO che si sono affermati nella nostra competizione. Non si tratta di un semplice bollino ma di un vero e proprio sigillo di qualità, che permetterà di incentivare l’attività commerciale e di promozione degli oli extravergine di oliva e dei condimenti premiati al concorso.
Ai fini di incentivare l’attività commerciale e di promozione dei prodotti premiati al concorso, l’organizzazione provvederà a fornire, su richiesta dell’azienda, il file in alta definizione del bollino adesivo riportante la categoria di premio vinta (Best in Class; Best of Country; Special Awards; Gold Medal; Silver Medal) da stampare ed apporre in etichetta.
Si potrà richiedere il file accedendo alla propria area riservata, oppure scrivendo all’indirizzo e-mail: info@evo-iooc.com
I vincitori sono autorizzati ad apporre la riproduzione del bollino fornito a pagamento dall’organizzazione, solo sulle bottiglie della stessa annata di produzione e contenenti lo stesso olio extravergine di oliva o condimento (cfr. lotto di produzione) e con la stessa confezione del campione vincente. Ogni altro uso del bollino del premio non è ammesso.










venerdì 4 agosto 2023

2023 EVO IOOC Italy International Olive Oil Contest

🎥 2023 EVO IOOC Italy International Olive Oil Contest: 
Recording of the Awards Ceremony that was held in Palmi, June 31, 2023 📽


lunedì 3 luglio 2023

EVO IOOC Italy: Best of Show of the Eighth Edition Unveiled

 

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Formal photos and long applause tributed to all the winners of the eighth edition of EVO IOOC Italy, closed the award ceremony of the 2023 edition of the competition directed by Antonio G. Lauro

At the tip of the boot of Italy, in a fairy-tale atmosphere, surrounded by the enchanting colors and scents of Calabria, suspended between sky and sea, between myths and legends of timeless charm steeped in magic and beauty, where stories of mythological creatures echoed and gave rise to fascinating legends, creating a veil of mystery over these places.

This same tract of sea, intimately embraced between Calabria and Sicily, saw the arrival many centuries before Christ of the first olive saplings from Ellas, following the first adventurous Greek colonists. 

Among these immortal olive trees, now the heritage and symbol of these communities started the award ceremony of the eighth edition of EVO IOOC Italy.

After a greeting brought by the Mayor and Municipal Administration, General Director of Agriculture Giacomo Giovinazzo and Gianluca Gallo Agricolture Regional Minister of Calabria welcomed, on behalf of the entire regional agricultural community, the producers from all over the world representing the nearly 700 samples, the winners of the Best in Class category, the Best of Country trophies and the Special Awards of the contest were announced.

A celebration, where great emphasis was given to the winners of each medal, Gold or Silver, awarded during the Calabrian Awards Ceremony.

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FIND OUT RESULTS

"All the 24 International Judges were pleasantly surprised by the high quality of the products in the competition and by the biting beauty of this unusual Calabria, which hosted and cuddled them. Each of them," - says President Lauro - "brings home a little piece of Calabria, made of smells, faces, places, and flavors. Growing above all is the quality shown in the competition, with the 694 competing products (623 EVOOs and 71 Flavoured EVOOs), submitted by 30 nations and from as many as 26 different producing countries.

There was a unanimous comment from the judges from 11 countries, who acknowledged EVO IOOC Italy's role as a tool to promote valuable productions, apt to move quality higher and higher, contributing strongly to give the decisive push to producers towards excellence, making them more and more willing to put themselves on the line and improve.

A few more facts about the contest are offered to us in the final analysis. 

Scrolling through the statistics of the results, some curiosities about the participation of the different world production realities. 

A careful reading of the data tells us that the highest number of products arrived from the Northern Hemisphere ( 86%) and therefore from Italy (169 samples equal to 24.4% of the total), followed by Turkey (17%), Greece (12.7%) and, surprisingly, Israel (10.1%), which tells of an exceptionally abundant production year in the Middle East. 

By contrast, it is Spain (7.5 %), which paid for a drop in production that caused the loss of at least half of the national product. 

Brazil (9.4 %), which ends the list of the most represented nations in the competition and brings the presence of products from the Southern Hemisphere to 14%.

Designation of Origin or Geographical Indication oils contributed 11.4 percent of the total, while Organic EVOOs exceeded 20 percent. Witnesses to the world's enormous biodiversity were more than 300 Monovarietal EVOOs competing (51 % of the total), the original expression of the olive-growing heritage of each region.

Recounting the very high quality awarded by the contest judges was the remarkable number of Extra Virgin Olive Oil and Flavored (61 products in total, or 9%) that scored at least 95 points out of 100.

The Gold Medals awarded were very well deserved, accounting for nearly 50 percent of the total (346 medals), while the contest's Silver Medals stood at 24 percent (168 medals).

This year's nominations for the 23 Best of Show (3 Best International, 6 Best in Class, 11 Best of Country, and 3 Special Awards) went to 38 finalist companies with 43 different products in the competition; among them, companies from the old and new worlds that have made excellence their mission and have distinguished themselves through high product quality. Among all the nominations, Italy and Brazil were awarded as many as 3 Best of Show trophies each, followed by Spain with 2 trophies, and the United States closed with one Best of Show to its credit.

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Presenting the coveted Best International Awards 2023 was Francesco Cardone, president of the Palmi City Council.

 

The Best International Award 2023 - North Hemisphere, reserved for the oil from the Northern Hemisphere that obtained the highest score in the competition, was deservedly achieved by the Italian company led by Pasquale La Notte with the award-winning Racemi (Coratina).

Thrilled, during the "online" award assignment, Messrs. Luciana and Pasquale La Notte, connected via Skype with the EVO IOOC Italy stage. 

Also of high lineage were the nominations, achieved by ALMAZARAS de LA SUBBETICA (PARQUEOLIVA SERIE ORO DOP PRIEGO de CORDOBA), Azienda Agricola VINCENZO MARVULLI (Cenzino Ogliarola del Bradano), Villa Zagara (Villa Zagara Minucciola) and Rafael Alonso Aguilera SL/ORO DEL DESIERTO (ORO DEL DESIERTO COUPAGE).

 

On the other hand, it has achieved the highest score, which will give it the right to boast with the Best International Award 2023 - South Hemisphere, the Brazilian EVOO Frantoio - Verde Louro Azeites from the company VERDE LOURO AZEITES LTDA. Virtual delivery to the VERDE LOURO AZEITES Company, which was present thanks to the liaison from Brazil with Director Romario Ribeiro Silva. Nominations instead went to Prosperato (Prosperato Exclusivo Picual), Casa Gabriel Rodrigues Industria e Com. de Azeites and Der. Ltda (CASA GABRIEL RODRIGUES RESERVA FAMILIAR), Fazendas do Azeite Sabiá (Azeite Sabiá - Blend de Terroir) and Lagar H Agroindústria (Lagar H Blend da Safra). 

 

The two winning companies deservedly prevailed over all 623 EVOOs in the competition, earning the highest scores from the judges. 

Rounding out the Best International 2023 triad is the American Corto Olive Co. with the Flavoured Extra Virgin Olive Oil and YUZU CITRUS, which took home the Best International Flavoured EVOO 2023 trophy, prevailing by a pasting over the other category finalists (Domenica Fiore - Domenica Fiore Peperoncino; Kochen Azeites Saborizados - Kochen Azeites Saborizado - BAUNILHA; BVS Premium Jerusalem Olive Oil - Lemon Olive Oil; Prosperato - Prosperato Condimentado com Limão Siciliano) and overall 71 Flavoured Oils in the competition. The good morning from the States came from Luisa Pollack of Corto Olive, who thanked all the organization and the judges for the prestigious award.

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The Best of Show list continues with the best in each category in competition, starting with Best International Coupage 2023 - North Hemisphere awarded to Spanish company Rafael Alonso Aguilera SL/ORO DEL DESIERTO with the blend of Arbequina, Ojiblanca and Picual ORO DEL DESIERTO COUPAGE, which prevailed over the other finalist companies Mitera GmbH (MITERA Grand Cru), Azienda Agricola MAZZARRINO (INTREPIDO), KMETIJA KANTE (Kante Cuvée) and Borlu Tarım AŞ (Aden Bahçesi).

 

Presented in the hands of Sorrento entrepreneur Nino Apreda, the award for the Best International Monovarietal 2023 - North Hemisphere category. Italy triumphed again with the Villa Zagara Minucciola company's Villa Zagara extra virgin olive oil, which overcame the other finalists who were: La Notte Pasquale (RACEMI), OLEIFICIO CASALE Sas di Ingianni A. (SELEZIONI Coratina), MB ELEON SINGLE MEMBER PC (ootopia Manaki), SOCIETA' AGRICOLA MASSERIA DEI NUNZI (Oleum San Giorgio Ortice), MANDRANOVA Soc. Agricola a rl (NOCELLARA).

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Instead, it is Spain with Almazaras de La Subbetica that excels among the Denominations of Origin and Geographical Indications. It wins with its EVOO PARQUEOLIVA SERIE ORO DOP Priego de Cordoba, which again takes home the Best International DOP/IGP 2023 - North Hemisphere, beating out the other nominations composed of Azienda Agricola Piero Matarazzo (Ramarà), Oleificio Toscano Morettini Srl (Frantoio di San Gimignano), Domenica Fiore (Domenica Fiore Reserva), Marsicani (Algoritmo 2022) and E pluribus unum d.o.o. (Istriana). 

 

To Italy, the last category for Best in Class Northern Hemisphere (Best International Organic 2023 - North Hemisphere), goes to the extra virgin olive oil Cenzino Ogliarola del Bradano, from AZ. AGRICOLA VINCENZO MARVULLI, an award collected on the stage by Materano producer Vincenzo Marvulli, owner of the company. Only nominations in this category for FRANTOIO ROMANO (GOLD BIO), E pluribus unum d.o.o. (HEDONIST), Entimio (Entimio Cortese), Aceites Oro Bailén Galgón 99 S.L.U. (ORO BAILEN PICUAL BIO).

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A two-way battle between Argentina and Brazil in the southern hemisphere to take home the most coveted awards. 

Brazil won the category Best International Monovarietal 2023 - South Hemisphere with Prosperato - Prosperato Exclusivo Picual (Finalists: VERDE LOURO AZEITES LTDA - Frantoio Verde Louro Azeites; Solfrut S.A. - Oliovita Coratina; Olivícola Laur Millan SA - Altos Limpios Arauco; Lagar H Agroindústria - Lagar H Monovarietal Arbequina Edição Limitada).

 

The Best International Coupage 2023 - South Hemisphere category is also the preserve of Brazil and is awarded, for the second consecutive year, to the Brazilian company Casa Gabriel Rodrigues Industria e Com. de Azeites e Der. Ltda. It was all thanks to the great balance of their Casa Gabriel Rodrigues Reserva Familiar EVOO that impressed all the contest judges. Other nominations went to Olivícola Laur - Millan SA (Laur), Fazendas do Azeite Sabiá (Azeite Sabiá - Blend de Terroir), Lagar H Agroindústria (Lagar H Blend da Safra) and HERANCA DO CERRO (Herança do Cerro Intenso).

Completing the list of high-quality products honored at 2023 EVO IOOC Italy are Best of Country and Special Awards.

 

Best of Country:

  • Best Of Algeria 2023: SARL ETABLISSEMENT KIARED, Baghlia collected by owner Mr. Ahmel Kiared, who specially came to Italy from Algeria.
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  • Best Of Argentina 2023: Olivícola Laur - Millan SA, Altos Limpios Arauco
  • Best Of Brazil 2023: Fazendas do Azeite Sabiá, Azeite Sabiá - Blend de Terroir
  • Best Of Croatia 2023: E pluribus unum d.o.o., Istriana presented to New Yorker Rob Anderson owner of a Croatian company.
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  • Best Of Greece 2023: MB ELEON SINGLE MEMBER PC, ootopia Manaki
  • Best Of Israel 2023: Kibbutz Magal - Masik Corporation, Koroneiki
  • Best Of Italy 2023: MANDRANOVA Soc. Agricola a rl, NOCELLARA
  • Best Of Portugal 2023: Trás-os-Montes Prime Lda, CASA DE SANTO AMARO "PRESTIGE" DOP
  • Best Of Spain 2023: Aceites Oro Bailén Galgón 99 S.L.U., ORO BAILEN PICUAL BIO
  • Best Of Tunisia 2023: Olea Kotti, Olea Kotti Chetoui
  • Best Of Turkey 2023: Borlu Tarım A .Ş, Aden Bahçesi

 

Special Awards:

  • Tenute Cristiano - Az. Agricola A. Cristiano, Tenute Cristiano Grand Cru (Best of Regione Calabria 2023),received on stage by Barbara Gugliotta of Tenute Cristiano
  • Lagar H Agroindústria, Lagar H Blend da Safra  (Raul C. Castellani Best Of South America 2023)
  • DOP Aceite del Bajo Aragón -  Almazara Artal, El Aceite de Marta (Almendrados dulces 2023)
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Sealing an intense awards ceremony, which saw alternating moments of great emotion but also enormous jubilation among the participants, was the final masterclasses. Here producers and enthusiasts, with the guidance of some of the contest judges, were able to "touch with their hands" and taste together some of the world excellence just unveiled by the contest.

To conclude, Stefania Reggio, General Director of the Contest, reminds that "those who won an award at the contest will be issued, free of charge again this year, the Seal of Quality to be affixed on their winning bottle, an undeniable resource to arouse the interest of consumers, restaurateurs, and distribution channels," and closes by reminding that "from the end of July, the new downloadable edition of the EVO IOOC Italy Buyers Guide Edition 2023/2024 will be available, free of charge. Inside which you will find all the great EVOOs and Flavoured winners in the competition, each of which will be narrated with an evaluation sheet and sensory profile. A guide that will also contain company data useful for buyers and for the consumer or enthusiast interested in buying one of these 2023 excellences."

 

For the full list of winners and all the results (Gold and Silver Medals), see evo-iooc.com

 

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