"Passato il Santo, passata la festa!"
Recita così un comune adagio, in uso nel profondo sud, che esprime sia l'intima sacralità delle feste patronali e sia tutte quelle implicazioni sentimental-religiosi ad esse legate.
Ma in questo caso, passato il Santo (ossia il corso per Olive Oil Sommelier in New York City), la festa continua!
Continua nel ricordo dei tanti amici "studenti" che nello scorrere dei sette giorni newyorkesi hanno animato le stanze dell'International Culinary Center della Lower Manhattan.
Continua nel ricordo dei tanti colleghi che si sono succeduti nell'arduo compito di formare nuovi 26 "Ambasciatori dell'Olio da Olive".
Continua nel ricordo dei tanti extravergine posti in degustazione (oltre 110) nel susseguirsi delle sette giornate del corso.
Ed a loro, i produttori, è rivolto questo post.
Grazie!
Grazie alle 58 società (spero di non aver dimenticato qualcuno) che da 6 regioni europee (Italia, Grecia, Spagna, Portogallo, Turchia e Croazia) hanno inviato i loro preziosi extravergine alla kermesse americana, rendendo possibile la realizzazione di un corso così complesso come questo messo in campo da Olive Oil Times Education Labs e ICC.
Grazie mille per i vostri EVOOs Ripe & Green, Fruity, Bitter & Pungent, Delicate, Medium & Robust!
Grazie, è stato per me un onore poterli assaggiare!
Antonio
“After procession of the saint, finished the festival!”
This is an old saying that is used in the South of Italy, which expresses the intimate sacredness of festivities and all those sentimental-religious implications which are associated.
But in this case, after the Saint (in this case the course for Olive Oil Sommelier in New York City), the festival continues!
It continues because I still remember the "students" actually friends who for seven continous days, have animated the rooms of the International Culinary Center in Manhattan.
It continues beacuse I stilll have in mind my colleagues who have succeeded in the difficult task of forming new 26 "Ambassadors of Extra Virgin Olive Oil”.
It continues beacuse I still have the afrertaste of many extra virgin olive oil tasted (over 110) during the seven days of the course.
This post is also dedicated to the producers
Thank you!
A big thanks to 58 companies (hope I have not forgotten anyone) that from 6 European countries (Italy, Greece, Spain, Portugal, Turkey and Croatia) have sent their great extra virgin olive oils to this fantastic course experienced in New York, and they contributed in this way to the realization of this complex course as it is mentioned by Olive Oil Times Education Labs and ICC.
Thank you so much for your EVOOs Ripe & Green, Fruity, Bitter & Pungent, Delicate, Medium & Robust!
Thank you, it was an honor for me to let me taste them!
Antonio
Elenco delle aziende - con relativo nome dei responsabili con cui ho interloquito - che hanno inviato i campioni per i tre corsi:
List of Companies - with its name of the managers - that have sent the samples for the three courses:
Italy
Mimmo Fazari – Olearia San Giorgio
Consuelo Garzo – Dolci Terre
Francescantonio Posterino – Olio Posterino
Scarlett Vescovo - Azienda Agricola Antonio Cristiano
Nicola Costantino – Lapoc Lydoy
Recita così un comune adagio, in uso nel profondo sud, che esprime sia l'intima sacralità delle feste patronali e sia tutte quelle implicazioni sentimental-religiosi ad esse legate.
Ma in questo caso, passato il Santo (ossia il corso per Olive Oil Sommelier in New York City), la festa continua!
Continua nel ricordo dei tanti amici "studenti" che nello scorrere dei sette giorni newyorkesi hanno animato le stanze dell'International Culinary Center della Lower Manhattan.
Continua nel ricordo dei tanti colleghi che si sono succeduti nell'arduo compito di formare nuovi 26 "Ambasciatori dell'Olio da Olive".
Continua nel ricordo dei tanti extravergine posti in degustazione (oltre 110) nel susseguirsi delle sette giornate del corso.
Ed a loro, i produttori, è rivolto questo post.
Grazie!
Grazie alle 58 società (spero di non aver dimenticato qualcuno) che da 6 regioni europee (Italia, Grecia, Spagna, Portogallo, Turchia e Croazia) hanno inviato i loro preziosi extravergine alla kermesse americana, rendendo possibile la realizzazione di un corso così complesso come questo messo in campo da Olive Oil Times Education Labs e ICC.
Grazie mille per i vostri EVOOs Ripe & Green, Fruity, Bitter & Pungent, Delicate, Medium & Robust!
Grazie, è stato per me un onore poterli assaggiare!
Antonio
“After procession of the saint, finished the festival!”
This is an old saying that is used in the South of Italy, which expresses the intimate sacredness of festivities and all those sentimental-religious implications which are associated.
But in this case, after the Saint (in this case the course for Olive Oil Sommelier in New York City), the festival continues!
It continues because I still remember the "students" actually friends who for seven continous days, have animated the rooms of the International Culinary Center in Manhattan.
It continues beacuse I stilll have in mind my colleagues who have succeeded in the difficult task of forming new 26 "Ambassadors of Extra Virgin Olive Oil”.
It continues beacuse I still have the afrertaste of many extra virgin olive oil tasted (over 110) during the seven days of the course.
This post is also dedicated to the producers
Thank you!
A big thanks to 58 companies (hope I have not forgotten anyone) that from 6 European countries (Italy, Greece, Spain, Portugal, Turkey and Croatia) have sent their great extra virgin olive oils to this fantastic course experienced in New York, and they contributed in this way to the realization of this complex course as it is mentioned by Olive Oil Times Education Labs and ICC.
Thank you so much for your EVOOs Ripe & Green, Fruity, Bitter & Pungent, Delicate, Medium & Robust!
Thank you, it was an honor for me to let me taste them!
Antonio
Elenco delle aziende - con relativo nome dei responsabili con cui ho interloquito - che hanno inviato i campioni per i tre corsi:
List of Companies - with its name of the managers - that have sent the samples for the three courses:
Italy
Mimmo Fazari – Olearia San Giorgio
Consuelo Garzo – Dolci Terre
Francescantonio Posterino – Olio Posterino
Scarlett Vescovo - Azienda Agricola Antonio Cristiano
Nicola Costantino – Lapoc Lydoy
Domenico Stanganelli – L’antico Rifugio
Maria Paola Gabusi – Casa Del Tempo Ritrovato
Greece
Croatia
Maria Paola Gabusi – Casa Del Tempo Ritrovato
Alberto Romano - Frantoio Romano
Giuseppe Taibi - Olio Taibi
Arianna De Marco - Cantasole
Giuseppe Pannarale – Casino Mezzanola
Alessandra Paolini - Agricola Doria
Vittoria Iraci Borgia - La Montagnola
Pasquale Romano – Le Sciare
Nicolangelo Marsicani – Marsicani
Giorgio Franci – Frantoio Franci
Fratelli De Simone - Fonte Di Foiano
Mario Ciampetti – Olio Hispellum Terre Rosse
Pietro Re – Tamia
Cesare Bianchini – Domenica Fiore
Giovanni Mazzarrino – Mazzarrino
Pietro Sabella - Tenuta Gallinella
Silvia Di Vincenzo – Mandranova
Francesco Melcarne - Piana Del Lentisco
Luigi Visconti - Olio Visconti
Marcello Palumbo – Sololio
Pietro Intini – Olio Intini
Cosmo Di Russo
Salvatore Stallone – Le Tre Colonne
Pasquale Roccia - Oleificio Roccia
Franco Boeri Roi – Olio Roi
Claudio De Luca - Case D’alto
Roberto Comincioli – Comincioli
Maria Provenza – Olio Torretta
Paolo Venturini - Frantoio Montecroce
Antonio Bonanno – L’olio Del Cavaliere
Marco Prosseda – Duenovesei
Salvatore Cutrera – Frantoi Cutrera
Maria Francesca Di Martino – Aziende Agricole Di Martino Schinosa
Madonna dell’Olivo
Francesco Le Donne – Olio Villapontina
Azienda Agricola San Salvatore
Giampaolo Sodano - Frantoio Tuscus
Marco Rizzo
Maria Manuela Russo – Russo 1979
Giuseppe Taibi - Olio Taibi
Arianna De Marco - Cantasole
Giuseppe Pannarale – Casino Mezzanola
Alessandra Paolini - Agricola Doria
Vittoria Iraci Borgia - La Montagnola
Pasquale Romano – Le Sciare
Nicolangelo Marsicani – Marsicani
Giorgio Franci – Frantoio Franci
Fratelli De Simone - Fonte Di Foiano
Mario Ciampetti – Olio Hispellum Terre Rosse
Pietro Re – Tamia
Cesare Bianchini – Domenica Fiore
Giovanni Mazzarrino – Mazzarrino
Pietro Sabella - Tenuta Gallinella
Silvia Di Vincenzo – Mandranova
Francesco Melcarne - Piana Del Lentisco
Luigi Visconti - Olio Visconti
Marcello Palumbo – Sololio
Pietro Intini – Olio Intini
Cosmo Di Russo
Salvatore Stallone – Le Tre Colonne
Pasquale Roccia - Oleificio Roccia
Franco Boeri Roi – Olio Roi
Claudio De Luca - Case D’alto
Roberto Comincioli – Comincioli
Maria Provenza – Olio Torretta
Paolo Venturini - Frantoio Montecroce
Antonio Bonanno – L’olio Del Cavaliere
Marco Prosseda – Duenovesei
Salvatore Cutrera – Frantoi Cutrera
Maria Francesca Di Martino – Aziende Agricole Di Martino Schinosa
Madonna dell’Olivo
Francesco Le Donne – Olio Villapontina
Azienda Agricola San Salvatore
Giampaolo Sodano - Frantoio Tuscus
Marco Rizzo
Maria Manuela Russo – Russo 1979
Greece
Cristina Stribacu - LIA' Cultivator
Evi Psounou Prodromou - Yanni’s
Eleni Zotou - Golden Tree
Theodor Kontogiannis - Kontogiannis Family
Portugal
Evi Psounou Prodromou - Yanni’s
Eleni Zotou - Golden Tree
Theodor Kontogiannis - Kontogiannis Family
Portugal
Julius Kaizer - Olmais
Francisco Ataide Pavao - Casa De Santo Amaro
Spain
Francisco Ataide Pavao - Casa De Santo Amaro
Spain
Ester Amorós Segur - Cal Saboi
Javier Sanchez – Aceites Impeltre
Oro Del Desierto
Turkey
Javier Sanchez – Aceites Impeltre
Oro Del Desierto
Turkey
Has Ada Zeytincilik
Selin Erthur - Selatin
Selin Erthur - Selatin
Croatia
Matteo Belci - Meloto
Oleum Maris Oio Vivo
Oleum Maris Oio Vivo
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